Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Jan Petrač je najuspešnejši atlet za leto 2010 v kategoriji U16
V petek 12. novembra 2010 so v hotelu Mons podelili nagrade za najbolše atlete in atletinje za leto 2010.
Med najbolšimi je bil izpostavljen tudi naš dijak Jan Petrač , ki je v kategoriji pionirjev do 16. leta starosti osvojil prvo mesto in osvojil laskavi naslov naj atlet.

Med nominiranci za najboljše atlete in atletinje so bili tudi naslednji naši dikaki:
Jan Dovč, Mitja Lindič in Laura Strajnar v kategoriji U18 ter Gašper Dežman v kategoriji pionirjev U16.

Jan Petrač si je nagrado za najbolšega atleta zaslužil, saj je že zelo mlad pokazal, da ima potencijal za doseganje vrhunskih dosežkov. V letošnjem letu je postavil dva nova državna rekorda. V teku na 600 metrov je sedaj na vrhu njegova nova najboljša znamka 1:23.87, v teku na 1500 m pa 4:06.13. Kako dober tekač je Jan pa nam povesta tudi rezultata: 1:57.11 v teku na 800 m in 2:32.71 v teku na 1000 m. To sta dosežka, ki sta le nekaj stotink od državnih rekordov. Janove vrline so: vstrajnost, borbenost, predanost in strmljenje k popolnosti. Sedaj ko je prestopil srednješolska vrata, smo prepričani, da bo znal te lastnosti izkoristiti tudi na tem področju.


Jan Petrač je prevzel pokal za naslov državnih prvakov v ekipni atletiki.


Mitja Lindič je na evropskem tekmovanju v Moskvi s 4. mestom dokazal, da sodi v evropski vrh tekačev v teku na 400 metrov z ovirami. V letošnji sezoni je Mitja kot za šalo postavljal nove državne rekorde v tekih čez ovire saj je nanizal kar pet novih državnih rekordov v kategoriji U18.


Jan Dovč je odličen tekač in dijak, ki dosežke na atletskih stezah in v šolskih klopeh  dopoljnjuje z neštetimi ostalimi dejavnostmi (je skavt, kitarist, obiskuje tečaj risanja za sprejem na arhitekturo, je športni strelec z zračno puško, orientacijski tekač, kolesar, smučar, tekač na smučeh, planinec, je najstarejši brat od štirih otrok v družini,...) ki ga delajo izjemnega.


Laura Srajnar je letošnjo sezono začela obetavno saj se je uvrstila na evropske kvalifikacije za olimpiske igre mladih. Nadaljevanje sezone je bilo malo težavnejše a je Laura vseskozi potrjevala svojo močno voljo in pripravljenost za delo kar se tako v športu kot v življenju pokaže za pravo pot pri doseganju zastavljenih ciljev.Gašper Dežman je bil letos na državnem prvenstvu v kategoriji U16 najuspešnjejši tekmovalec saj je osvojil kar štiri zlate medalje.