Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Odlični dosežki na šolskem DP v badmintonu
V četrtek 9. februarja 2012 je potekalo v Brežicah šolsko državno prvenstvo v badmintonu. Gimnazijo Šentvid so odlično zastopali: Ana Marija Šetina, Eva Kuprivec, Kaja Okršlar, Simon Skok in Aljaž Dovč. V kategoriji dijakinj so naši dijakinji osvojili kar dvojno zmago.

ANA MARIJAŠETINA je postala šolska državna prvakinja.
EVA KUPRIVEC je osvojila drugo mesto.
Kaja Okršlar se je uvrstila na 5-8 mesto.
Simon Skok je je osvojil 9. mesto.
Aljaž Dovč je osvojil 17. mesto.
 

Ana Marija Šetina in Eva Kuprivec na podelitvi medalj.

Povzetk iz terkmovanja v Brežicah:
 
Dijaki so tekmovali po tako imenovanem KO sistemu, kar pomeni, da v primeru poraza izpadeš.
Aljaž Dovč
je v prvem krogu izgubil proti zelo dobremu tekmovalcu iz Novega Mesta, ki je kasneje izpadel v polfinalu. Aljaž se je tako potegoval za mesta od 17 do 24 in na koncu osvojil 17. mesto.
Simon Skok
je gladko zmagal v prvem krogu, v drugem krogu pa je po izenačenem in trdem boju izgubil proti kasnejšemu polfinalistu iz Maribora. Na koncu je Simon osvojil 9. mesto.

Dijakinje so najprej nastopile v kvalifikacijskih. Vse tri naše dijakinje so se iz kvalifikacijskih skupin uvrstile na glavno tekmovanje.
Kaja Okršlar je po zmagi v kvalifikacijski skupini v prvem krogu izgubila proti kasnejši polfinalistki in je na koncu osvojila 5-8 mesto.
Eva Kuprivec je v izločilnih bojih gladko zmagovala do polfinala. V polfinalu je po ogorčenem boju premagala državno reprezentantko Kajo Stanković. Za mnoge je bila Evina zmaga v polfinalu veliko presenečenje.
Ana Marija Šetina se je najbolj razveselila zmage v polfinalu proti odlični reprezentantki Kim Novak. Finalni dvoboj je bil takio namenjen samo še prestižni zmagi za našo Gimnazijo. Odločitev o državni prvakinji je padla v tretjem nizu. Prvega je dobila Ana Marja, v drugem nizu je sledil preobrat za Evo. Odločilni tretji niz je dobila Ana Marija z rezultatom 21:19 in tako je postala državna prvakinja.

Čestitke vsem petim tekmovalcem. Z veseljem lahko pričekujemo letošnje ekipno državno prvenstvo v badmintonu, ki bo letos v Lendavi. Glede na odlično pripravljenost tekmovalk in tekmovalcev si na ekipni tekmi lahko obetamo zelo dober rezultat.


Skupinska slika po tekmovanju.