Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Dosežki naših dijakov v zimskih športih
DRSALKA PATRICIA GLEŠČIČ

Letošnji uspehi na tekmovanjih so sledeči:

Januarja 2012 je Patricia postala državna prvakinja v članski konkurenci. Naslov državne prvakinje je osvojila že drugič zapored. S tem dosežkom je potrdila normo za nastop na Evropskem članskem prvenstvu in nastop na mladinskem Svetovnem prvenstvu.

Nastop na Evropskem prvenstvu v Angliji se je Patriciji ponesrečil zaradi nelkjube poškodbe gležnja na ogrevanju pred prvim uradnim treningom. Kljub poškodbi je stisnila zobe in je nastopila v kvalifikacijah. Poškodba je bila prehuda ovira za izvedbo dobrega nastopa in zato je Patricija ostala brez željenega in pričakovanega nastopa v finalu na največjem tekmovanju na stari celini.

Februarja 2012 je Patricija zelo dobro nastopila na mednarodnem tekmovanju v Ljubljani (Dragon trophy). Na tekmovanju je odlično izvedla obvezni in prosti program. Zmago je osvojila z najboljšim letošnjim rezultatom (133 točk).

Marca 2012 je nstopila na mladinskem Svetovnem prvenstvu v Belorusiji. Uspešno je nstopila v kvalifikacijah in se je s sedmim mestom kvalificirala v finale. Omeniti velja, da je bila v kvalifičkacijah druga najboljša tekmovalka iz Evrope. Zelo dobro je nastopila tudi v finalu in je s sedamnajstim mestom dosegla najboljši slovenski ženski rezultat na mladinskih Svetovnih prvenstvih do sedaj. Ta dosežek pomeni, da si je že letos zagotovila nastop v finalu na mladinskem Svetovnem prvenstvu za naslednje leto.

Aprila 2012 je nastopila na mednarodnem tekmovanju na Jesenicah (Triglav trophy). Na tem tekmovanju je prvič izvedla trojno trojno kombinacijo.  Takšne kombinacije pomenijo najvišjo zahtevnost v umetnostnem drsanju. V močni konkurenci je osvojila semo mesto.

Aprila 2012 je nastopila ma mednarodnem tekmovanju v Italiji. Z zmago v mladinski konkurenci si je priborila tudi skupno zmago na Evropskem kriteriju za mladinke. Evropski kriterij pomeni, da je bila najboljša tekmovalka v nizu petih tekmovanj.

Maja 2012 pa jo že čakajo priprave za novo tekmovalno sezono. V letu 2013 jo marca v Kanadi čaka največji izziv. Tekmovala bo na kvalifikacijah za zimske Olimpijske igre v Sočiju. Na teh kvalifikacijah se bo poizkušala prebiti med najbolših 24. tekmovalk kar je pogoj za nastop na OI.
HOKEJIST ANŽE BERNIK


Anže Bernik je letošnjo tekmovalno sezono igral kar v treh različnih selekcijah in je odigral 106 tekem. Na tekmovanjih je dosegel 132 točk (64 golov in 68 podaj). Igral je v mladinski selekciji Olimpije, v članski ekipi Olimpije in v državni mladinski reprezentanci.Z mladinsko selekcijo Olimpije je v državnem prvenstvu osvojil prvo mesto.

S člansko ekipo Olimpije je v državnem prvenstvu osvojil prvo mesto in tretje mesto v mednarodni ligi EBEL.

Z mladinsko reprezentanco Slovenije je, od 11. aprila do 17. aprila 2012, igral na Svetovnem prvenstvu na Slovaškem. Premagali so reprezentance Japonske in Italije. Izgubili pa proti Norvežanom, Slovakom in Francozom. Skupno je reprezentanca Slovenije osvojila 15. mesto.
Na tekmi proti Italiji, ki se je končala po izvajanju kazenskih strelov je Anže zadel odločilni kazenski strel za zmago.


Anže v objemu vratarja po zmagovitem zadetku proti Italiji.DESKAR FILIP KAVČIČ

Za Filipom Kavčičom je uspešna sezona v deskanju na snegu. V letošnji tekmovalni sezoni je prebil 160 dni na snegu in obiskal naslednje države na več kontinentih kontinente: Nova Zelandija, Kanada, ZDA, Finska, Švica, Avstrija, Italija, Španija in Francija.
Na koncu sezone zaseda 26. mesto na FIS lestvici, kar pomeni da je med najboljšimi deskarji na snegu na Svetu.
Njegovi najvidnejši dosežki v letošnji sezoni pa so: Na Svetovnem pokalu je osvojil 14. in 25. mesto, na Evropskem pokalu je osvojil 27. mesto, na mladinskem svetovnem prvenstvu je v snežnem žlebu osvojil 12. mesto, v slopestylu pa 23. mesto.

Video posnetek Filipovih trikov si lahko ogledate tukaj.