Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Noč raziskovalcev 2014

Noč raziskovalcev je vseevropski dogodek, ki istočasno poteka v 25 državah in v več kot 200 evropskih mestih. Namen tega dogodka je predstaviti poklic in življenje znanstvenika. Namenjen je širši javnosti, še posebej mladim in jim z različnimi predavanji, predstavitvami in aktivnostmi vzbuditi radovednost in zanimanje za znanost in znanstveno delo.
Na letošnji Noči raziskovalcev, ki je konec septembra potekala  na Kongresnem trgu v Ljubljani, se je že drugo leto zapored predstavila tudi Gimnazija Šentvid. Tako kot lani smo tudi tokrat predstavili zanimive in poučne fizikalne poskuse, ki so jih pod vodstvom profesorjev fizike, izvajali naši dijaki. Obiskovalci so si lahko ogledali poskuse z zračnim tlakom, se naučili izdelati preprost elektromotor, spoznali nenavadno lastnost Pitagorove čaše in še marsikaj drugega. Odziv obiskovalcev je bil izjemen, predvsem je bilo lepo opazovati navdušenje najmlajših, pa tudi tisti, ki so že zdavnaj zapustili šolske klopi, niso ostali ravnodušni.
Obiskovalce smo seznanili tudi z informacijami o delu astronomskega krožka Gimnazije Šentvid in jih povabili, da se udeležijo astronomskega opazovanja, ki je istočasno potekalo v šolskem observatoriju.
Verjamem, da se bomo udeležili tudi prihodnjih raziskovalnih noči in se predstavili z nekaterimi novimi poskusi.
Vabimo vse dijake, ki želijo pri tem sodelovati, da se o tem pozanimajo pri svojih profesorjih fizike in s svojimi idejami in pobudami dodajo svoj prispevek.
Vse o dogodku si lahko ogledate tudi na VSE ZA ZNANOST

Goran Mitrovič
prof. fizike