Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Razglasitev rezultatov mestnega srečanja mladih raziskovalcev

RAZGLASITEV REZULTATOV MESTNEGA SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV


V sredo, 6.5.2015, sta mestna občina Ljubljana in OŠ Riharda Jakopiča organizirali zaključno prireditev in podelitev nagrad sodelujočim srednjim šolam na 28. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev "ZAUPAJMO V LASTNO USTVARJALNOST".

Na prireditvi, ki je potekala v dvorani Zavoda Sv. Stanislava v Šentvidu,  smo se zbrali mladi raziskovalci, mentorji, koordinatorji in recenzenti. Priznanja najboljšim je podelil ljubljanski župan Zoran Janković.

Na 28. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev so naši raziskovalci ponovno dosegli zavidljive rezultate. Gimnazija Šentvid je ena izmed petih nagrajenih šol za raziskovalno dejavnost.

Kaja Virant, 3. C, je zmagala na področju biologije. Naslov njene raziskovalne naloge je »Vpliv žledoloma na rast populacije šesterozobega in osmerozobega lubadarja v okolici Domžal v 2014« (mentorja dr. Nikica  Ogris in prof. Mihael Tratnik). Z nalogo se je uvrstila v prvi krog državnega srečanja. Nagradili so jo tudi s tridnevnim izletom v Italijo.

Na področju psihologije sta na srečanju šolo zastopala Aleš Kök, 4. G in Nace Ogorevc, 4. C (mentorica prof. Mojca Logonder). 

Aleš Kök je predstavil nalogo "Denar in ugled kot motivacija za izbiro poklica ", Nace Ogorevc pa nalogo z naslovom " Evtanazija – da ali ne?". Nace je osvojil tridnevni nagradni izlet v Italijo, njegova naloga pa se je prav tako uvrstila v prvi krog državnega srečanja.

Lucija Koprivc, 2. A, je tekmovala na področju informatike. Izdelala je nalogo »Internet spreminja svet« (mentorici prof. Nastja Lasič in prof. Tatjana Brank Pečko) in se uvrstila v prvi krog državnega srečanja.

Na področju zgodovine sta z nalogo "Šolski dan skozi čas" tekmovali Sintija Hoareau in Lea Mlekuš, 3. F (mentorica je prof. Vida Šifrer). Tudi njuna naloga se je uvrstila v prvi krog državnega srečanja.

Ana Nakrst Vidic, 4. D, je tekmovala na področju športne vzgoje z nalogo »Nogomet ali trgovina z belim blagom« (mentor prof. Jaka Fetih). Na srečanju je prejela nagrado za plakat.

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke za uspešno zastopanje šole na mestnem srečanju mladih raziskovalcev!

Sergeja Sluga