Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Mladinski evropski projekt »EUropean Online Learning«

Projekt »EUropean Online Learning« vzpostavlja mladinski internetni portal http://www.european-online-learning.eu/ in je prispevek k evropskemu letu medkulturnega dialoga.

Poleg spletne igre omogoča spletna stran mladim tudi dostop do informacij o temeljih, zgodovini, integraciji in institucijah ter organih Evropske unije.

 

Spletna stran http://www.european-online-learning.eu/vsebuje tri bistvene elemente;

  • posredovanje informacij in znanj o EU,
  • evropsko igro „that’s eUrope“ in
  • evropski forum.

Za povezavo na spletno stran klikni sličico:

S tem nudi spletna stran veliko možnosti za raziskovanje evropske integracije na inovativen in informativen način. Posreduje zgodovino, naloge in zgradbo Evropskega parlamenta, kot demokratično izvoljene institucije, ki zastopa interese državljanov EU. Sporočiti želi  predvsem kako Evropska unija skrbi za koristi njenih državljanov in kakšne so možnosti za mlade. V mladih želi spodbuditi željo po sodelovanju pri zadevah EU. Spletna stran bo aktivno spremljala in analizirala najpomembnejša politična področja in s tem poskrbela za aktualnost posredovanih informacij. Pozornost bo posvetila tudi aktualni evropski temi, v letu 2008 torej vprašanju medkulturnega dialoga.

Spletna igra

Osrednji del spletne strani je vseevropska spletna igra „that’s eUrope“, katere namen je izboljšati znanje mladih o Evropski uniji. Šolski razredi ali skupine mladih med 14 in 24 letom starosti iz vseh evropskih držav se lahko prijavijo za igro in v spletnih dvobojih preizkusijo svoje evropsko znanje. Dnevno so na voljo štirje časovni termini (ob 8., 10., 12. in 14. uri).  V vsakem terminu se bosta med seboj pomerila in imela možnost komuniciranja dva razreda/skupini iz različnih držav. Na ta način bodo lahko razredi/skupine primerjali svoje evropsko znanje z razredi/skupinami iz Nemčije, Italije, Poljske, Francije, Litve, Švedske, Madžarske,…

Naj Vas opozorimo, da je spletna igra  „that’s eUrope“, prevedena v vse jezike držav, ki sodelujejo v tem projektu. To pomeni, da bodo slovenski razredi/skupine igro igrali v  slovenskem jeziku. To omogoča pravilno razumevanje vprašanj in enakopraven dvoboj.

Igra poteka do 28.2.2008. Po tem datumu bo z žrebom 10 zmagovalcev prejelo nagrade.

Spletna igra je odličen pripomoček za učenje. Ker igra traja med 60 in 90 minut jo je možno izvesti tudi v času 'blok ure'. Dobrodošla bo kot popestritev učnih vsebin posameznih predmetov, kot zanima novost npr. v času popoldanskega varstva ali kot druženje v času razredne ure ipd. Seveda pa jo lahko mladi igrajo tudi v svojem prostem času.

 

Kako igrati igro?

  1. sestavite ekipo vsaj 5 članov, starih med 14 in 24 let

  2. na strani www.european-online-learning.eu/registration.php se registrirajte. Po registraciji boste prejeli geslo, s katerim se nato na www.european-online-learning.eu/registration.php prijavite v sistem. Zdaj si lahko rezervirate dan in čas igre za določeno skupino. Opomba: vodja skupine (npr. mentor) lahko prijavi več skupin in za vsako posamezno rezervira termin (prijavi se z istim geslom),

  3. vsaka skupina lahko tekmuje le enkrat.

Vsaka skupina se mora 10 minut pred tekmovanjem prijaviti v sistem in preveriti, če vse deluje.

Vsa pravila in informacije tekmovanja si lahko preberete na spletni strani www.european-online-learning.eu/the_game.php in sicer v nemškem, angleškem ali francoskem jeziku.

Za dodatne informacije smo Vam na voljo: pip@zavodpip.si, 02/234 21 46.

 

Evropski forum

ponuja mladim možnost razprav in izmenjavo mnenj, idej, vprašanj in problemov o evropskih temah. S tem imajo mladi možnost, da svojim vrstnikom predstavijo svoja stališča in jih tudi zagovarjajo, po drugi strani pa lahko slišijo in se naučijo sprejemati argumente drugih. Za mnoge bo to prav gotovo prva izkušnja glede komuniciranja z vrstniki iz drugih EU držav.

 

Spletna stran je na voljo v treh jezikih: nemščini, angleščini in francoščini. Spletna igra  „that’s eUrope“ je  prevedena v vse jezike držav, ki so partnerji v tem projektu. Torej tudi v slovenski jezik.

 

Za več podatkov o projektu  klikni na: