Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Regijsko srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev
V petek, 17. aprila 2009, je na OŠ Riharda Jakopiča potekalo regijsko srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2009«.

Na srečanju je svoje raziskovalne naloge predstavilo tudi 11 naših dijakov.

Na področju fizike je svojo raziskovalno nalogo »Merjenje optičnih pojavov z laserskim kazalnikom« zagovarjal Matic Brank, 3.c.

Manca Černivec, 3.c in Natalija Kujavec, 3.c sta na področju slovenščine predstavili nalogo »Funkcionalna pismenost med srednješolci«. Izdelali sta tudi plakat, ki je nagrajen.

Štefan Rajšp, 3.a je na področju zgodovine zagovarjal nalogo "Dravlje na starih zemljevidih".

Na področju geografije smo imeli kar dve nalogi. Jerca Zatler, 3.b in Sandra Hanžič, 3.b sta tekmovali z nalogo »Odnos posameznih skupin prebivalcev do vremenskih ujm v Sloveniji v letih 2007 in 2008«.

Ana Remžgar
, 3.c in Neža Vrečar, 3.c pa sta predstavili nalogo z naslovom »Fenološki razvoj rastlin v Sloveniji kot kazalec podnebnih sprememb«.

Eva Ana Kazič, 3.b je na srečanju sodelovala na področju turizma. Naslov njene naloge je »Vpliv interneta na prodajo hotelskih storitev«.

Elizabeta Blokar, 3.c in Daša Brezar, 3.e sta tekmovali na področju medicine. Zagovarjali sta raziskovalno nalogo z naslovom »Vpliv kave na krvni tlak in srčno frekvenco«.


Razglasitev rezultatov bo na zaključni prireditvi v četrtek, 14.5.2009 ob 11.00
 v dvorani Škofijske klasične gimnazije.