Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Transgeneracije 2010
V tej sobi – gledališka predstava Društva C.V.

Tudi letos je  filozofsko društvo C.V. pripravilo gledališko predstavo na avtorski tekstovni podlagi. Predstava je kljub hudi konkurenci drugih gimnazij in srednješolskih zavodov bila izbrana za festival umetnosti mladih Transgeneracije.  Uprizorjena je bila 9. aprila v Kosovelovi dvorani  v Cankarjevem domu.
Za predstavo je društvo C.V. dobilo posebno priznanje; tako je delo postalo eno izmed štirih nagrajenih predstav festivala. Kot obrazložitev priznanja sta selektorja Matej Bogataj in Dušan Rogelj napisala:
''Med vsemi izbranimi produkcijami za festival Transgeneracij je to edina igra, uprizorjena na temelju izvirne tekstovne predloge dijaka, ki jo je tudi zrežiral. Tekst je najmočnejša in sveža plat te sicer dokaj asketske uprizoritve. V jedrnatih, natančno izpisanih dialogih je avtor dobro oblikoval like sedmih posameznikov, po umoru zaprtih v isti sobi. Nadpovprečen je tudi prispevek nastopajočih.''
Nastopajoči: Nina Habjan, Kristjan Hacin, Tea Polanc, Maša Mališnik, Rok Urbančič, Eva Manfreda, Sebastjan Kovač, David Zupančič.

Avtor besedila: David Zupančič
Mentor: Jana Ratkai
Produkcija: Društvo C.V.


 

Kliknite na sliko za povecavo in njen opis