Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Naravoslovni tabor Kranjska Gora 2010
Spomladanski raziskovalni tabor v Kranjski Gori
(13. do 15. 5. 2010)


Dijakinje in dijaki 1., 2. in 3. letnika so se udeležili naravoslovno-družboslovnega raziskovalnega tabora z naslovom »Voda, sonce, zrak, svoboda«. Tabor je vključeval vsebine iz kemije, biologije, geografije, fizike in psihologije.

Čudovito okolje potoka Pišnice in jezera Jasna je nudilo številne izzive za terenske vaje, raziskovanje in učenje. Različne oblike neformalnega učenja so bile izredna priložnost za poglabljanje znanja pri posameznih predmetih.

Izvajalci tabora smo se trudili ustvariti program, ki naj bi čim bolj celostno, z medpredmetnim sodelovanjem in avtentičnim učenjem, spodbujal vedoželjnost in ustvarjalnost. Raziskovanje zunanjega mora biti uravnoteženo z raziskovanjem notranjega sveta, zato smo izvedli tudi kreativne delavnice osebnostne rasti in utrjevanja identitete. Naša profesorica, ki je pozimi potovala z družino po Antarktiki, je za dijake pripravila potopisno predavanje.

Vreme je bilo nepredvidljivo. Sonce in dež sta iz ure v uro ustvarjala drugačne vremenske razmere, vendar smo s trdno odločenostjo, da izvedemo planinski izlet, tudi uspeli. Sonce nas je spremljalo na dvournem pohodu in nam omogočilo na koncu krasen razgled s karavanške strani na Julijce, na Špik in Martuljkovo skupino.
Na taboru je bilo veliko časa in priložnosti za dobre fotografije, zato smo na foto natečaju izbrali dijake, ki so naredili najboljše.

Profesorice in profesorji, ki so izvedli tabor:
Goran Mitrovič, Sergeja Sluga, Eva Jeler Fegeš, Mihael Tratnik, Milena Vidmar 


  Skupinska slika
 

Fotografski natečaj


Na taboru je bil razpisan tudi fotografski natečaj. Komisija je izmed vseh prispelih izbrala najboljše fotografije v štirih kategorijah: Voda, Rastlina in žival, Tabor in Pokrajina. Izmed teh smo v vsaki kategoriji z glasovanjem vseh udeležencev izbrali najboljšo.

Zmagovalne fotografije in njihovi avtorji so:

kategorija: Voda

Luka Medvešek, Tim Souček: Pišnica


kategorija: Rastlina in žival

Luka Medvešek, Tim Souček: Osamljene


kategorija: Tabor

Tina Golobič, Klemen Kisovec, Tilen Jeras: V elementu


kategorija: Pokrajina

Tina Golobič: Trojica

Spodaj si lahko ogledate še nekaj utrinkov s tabora.

 

Kliknite na sliko za povecavo in njen opis