Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Skrivno življenje Hraškega mokrišča
V šolski knjižnici  je bila od 4. do 20. maja 2010 dokumentarna fotografska  razstava Skrivno življenje Hraškega mokrišča. Avtor Viktor Luskovec, ki je razstavo skupaj s sodelavci vsebinsko pripravil, je projekt na otvoritvi osebno predstavil.
Mokrišče v Hrašah pri Smledniku  je nastalo zaradi izpuščanja gnojničnih voda, ki so v desetletjih vplivale na neprepustnost podlage in s tem na  oblikovanje mlak, ki so danes edinstven habitat. V njem živi veliko število različnih vrst ptic in  drugih skupin organizmov, med katerimi je veliko redkih in ogroženih.
Avtorji fotografij so dokumentirali dragocen  življenjski prostor, ki je uvrščen v mrežo zavarovanih območij Natura 2000, organiziranega varstvenega  režima pa še nima.
Otvoritev razstave je potekala  na Dan zdrave šole, sovpada pa tudi s celoletnim projektom Organizacije združenih narodov,  Mednarodno leto biotske raznovrstnosti, katerega namen je povečevati zavedanje ljudi o pomenu biodiverzitete za življenje na Zemlji in za preživetje človeštva.

Maja Polak

 

Kliknite na sliko za povecavo in njen opis