Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Dan šentviške košarke, 22. december 2006
V športni dvorani Gimnazije Šentvid je v petek potekal dan šentviške košarke. Dogodek je nadaljevanje bogate športne tradicije šole in odmevnih rezultatov njenih dijakov in dijakinj v tej športni panogi., hkrati pa tudi počastitev Dneva samostojnosti.

Letos je Gimnazija Šentvid na srečanje povabila tudi izbrane dijakinje in dijake iz drugih šol v Ljubljani in okolici. Tako so se pomerili številni igralci in igralke, rojeni med letoma 1989 in 1992, večinoma reprezentanti v svojih kategorijah.

Tekmovalni del, v katerem rezultat ni bil najpomembnejši, je potekal v treh delih. Najprej so zaigrali domači gimnazijci in selekcija slovenskih kadetov, rojeni 1990ali mlajši. V izenačeni tekmi so zmagali gostitelji. Med polčasoma te tekme so se igralci pomerili v zabijanju, v katerem je najboljši vtis naredil Miha Glavaš, dijak Gimnazije Šentvid (1d). Naslednje so na parket stopile košarkarice: gostujoča selekcija igralk je bila premočan nasprotnik za domače. Dekleta so se pomerile tudi v metanju trojk, v katerem je nekoliko nepričakovano zmagala Lea Cahunek (3h). Lea je namreč ena najvišjih igralk svojega rodu.

Zadnja tekma je bila vrhunec prireditve, predstavili so se mladinci, rojeni leta 1989 in mlajši, kar nekaj od njih pa že igra vidne vloge v članskih moštvih. Z 58:48 je bila boljša gostujoča selekcija. Tudi na tej tekmi so gledalci med polčasoma uživali v tekmovanju v zabijanju. Tokrat se je najbolj izkazal Luka Hren iz ekipe povabljenih košarkarjev.

Dogodek, s katerim smo želeli predstaviti tudi uspešnost dijakov na športnem področju, so si ogledali številni obiskovalci ob pestrem dodatnem programu, ki so ga popestrili akrobatsko-zabijaška skupina Šentviški fanatiki in plesna skupina Gimnazije Šentvid ter plesne in glasbene točke dijakinj in dijakov naše šole. Nastopili so Mojca Justin (2h), Urša in Lea Gabrovšek (2d), Tjaša Krajnik (1h) in Tadej Premk (1d).

Rezultati:
Fantje 1 - Gimnazija Šentvid : Slovenija kadeti 49:42, najboljša strelca za GIMŠ Urbančič 18 in za goste Petrović 9
Dekleta - Gimnazija Šentvid : Selekcija U17 18 : 39, najboljši strelki za GIMŠ Trebec 7 in za gostje Kropivšek 9
Fantje 2 - Gimnazija Šentvid : Slovenija mladinci 48 : 58, najboljša strelca za GIMŠ D. Murić 8 in za goste M. Korošec 21

 

Kliknite na sliko za povecavo in njen opis