Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
11. Dnevi Šentviške košarke

11. Dnevi Šentviške košarke


Tradicionalni  11. Dnevi šentviške košarke so letos potekali kot enodnevni košarkarski dogodek. Izvedli smo jih v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in KK Union Olimpijo, tako da smo pripravili tekme med našimi dijaki in dijakinjami ter regijskimi selekcijami fantov U15, regijsko selekcijo deklet U16 in mladinsko ekipo KK Union Olimpija. Spremljevalni del dogodka so bila tudi tekmovanja v metu za tri točke, tekmovanje v zabijanju in plesni nastopi Zmajčic ter Eve Mrak, ki nastopa v ritmični gimnastiki.

Čeprav rezultat ni bil v ospredju dogodka smo na vsaki tekmi proglasili tudi najboljše igralce in igralke. Tako sta v izenačeni tekmi naših mlajših fantov proti regijski selekciji U15 to postala naš dijak Jure Ličen in Maks Mrgole (selekcija U15). Tekma se je končala z zmago gostov 85 proti 79.

V tekmi deklet, kjer so nastopila tudi 4 naša dekleta sta postali najboljši naši igralki Gala Kramžar in Zala Friškovec, ki je bila najboljša tudi v tekmovanju v metu za 3 točke. Tekmo so dobile igralke rdečih, ki jih je vodil naš trener prof. Slavko Vujin.

Zadnja tekma je potekala med našimi najboljšimi fanti in košarkarji KK Union Olimpije, ki jih je vodil Blaž Bergant, ki je bil pred leti začetnik preporoda košarke deklet pri dekletih. Po tesni prvi četrtini so naši fantje, ki jih je vodil Nejc Višnikar in so bili zelo visoko motivirani, pokazali več želje ter razliko višali iz minute v minuto. Ta je bila ob koncu tekme tudi najvišja - 94 proti 63. Najboljša igralca sta bila Marko Travica pri domačih in Žiga Habat pri gostih. V tekmovanju v metu za 3 točke je zmagal igralec naše mlajše ekipe Žiga Likar, pri tekmovanju v zabijanju pa je bil najboljši Aljaž Stopar, igralec KK Union Olimpije.

V dogodku, ki ga je pripravil mag. Jaka Fetih je sodelovalo 90 naših in drugih športnikov, ogledalo pa si ga je tudi mnogo trenerjev in staršev nastopajočih.


mag. Jaka Fetih