Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Naši prvi v skupini na SP
Objavljeno: 01.04.2013
Objavil: Jaka Fetih
V petek zvečer smo se udeležili otvoritvene slovesnosti prvenstva. Organizator je pripravil predstavitev tradicionalnih navad, ki so prikazale zgodovino Cipra. Najbolj pa je navdušila točka plesalk in plesalcev, ki se je končala s skupnim plesom skoraj vseh udeležencev na tekmovanju.

V soboto smo igrali drugo tekmo prvenstva proti domačinom. Čeprav je bilo hitro jasno, kdo je boljši, so fantje do konca tekme ohranili visoko zbranost in prizadevnost ter slavili s 129 proti 43.

Včeraj  zjutraj smo igrali proti reprezentanci Kosova in osvojili tretjo prepričljivo zmago s 109 proti 36. Tako smo osvojili prvo mesto v skupini in se bomo pomerili za razvrstitev od prvega do šestega mesta. Povedati moram, da visoke zmage v tem delu tekmovanja niso samo odraz nivoja nasprotnika ampak predvsem odnosa in želje vseh igralcev, ki predstavljajo državo in šolo na tem tekmovanju.

Danes (ponedeljek) nas čaka prost dan, ko nas bo organizator peljal na ogled zgodovinskih in kulturnih znamenitosti mesta Larnaka. Zvečer pa imamo " kulturni večer",  kjer bomo predstavili našo državo skupaj z dijakinjami iz Novega mesta.

V torek nadaljujemo s tekmovanjem. Naša prva nasprotnika bosta reprezentanci Finske, ki je s košem v zadnji sekundi premagala Dansko in ekipa Francije, ki je premagala presenečenje prvenstva, ekipo iz Luksemburga. Za naslov svetovnega prvaka se bodo še pomerile ekipe iz Srbije, Grčije in Turčije.

Tople pozdrave v Slovenijo in hvala vsem sponzorjem, ki so nam pomagali v tem projektu. Zahvala pa tudi staršem, ki so nam za ta čas zaupali tako nadarjene in pridne otroke.

Statistiko tekem v živo lahko spremljate na www.basketball.org.cy