Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Rezultati mestnega srečanja mladih raziskovalcev
Objavljeno: 16.04.2014
Objavil: Matej Grgurevič

V četrtek, 27. 3. 2014, je na osnovni šoli Riharda Jakopiča potekalo mestno srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev "Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2014". Na tekmovanju je sodelovala tudi naša šola.
 
Na področju slovenščine so šolo zastopali Ana Nakrst Vidic, Nejc Štrubelj in Karmen Ciber (3.e). Njihova mentorica je prof. Lidija Butina.
Ana Nakrst Vidic in Nejc Štrubelj sta predstavila nalogo "Besedila slovenskega rapa", Karmen Ciber pa nalogo z naslovom "Slovenski filmi".
Obe nalogi sta se uvrstili v 1. krog državnega srečanja in sta nagrajeni z najmanj bronastim priznanjem.  
 
Na področju tujih jezikov je šolo z nalogo iz nemščine "Vpetost kočevskih Nemcev v slovensko kulturno okolje" zastopal Jan Draganjec, 3. a. Njegova mentorica je bila prof. Tina Terzič.
 
Zelo uspešna je bila tudi Ana Skalar Čarman, 4. a, ki je izdelala raziskovalno nalogo "Primerjava gospodarskih kriz" in z njo tekmovala na področju zgodovine. Njena mentorica je prof. Vida Šifrer. Na mestnem srečanju so Ano nagradili s tridnevnim izletom v Italijo, naloga pa se je tudi uvrstila v 1. krog državnega srečanja, torej ima najmanj bronasto priznanje.
 
Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke za uspešno zastopanje šole na mestnem srečanju mladih raziskovalcev!
 
Prvi krog državnega srečanja se zaključi 7. maja. Takrat bo znano, katere raziskovalne naloge so se uvrstile v drugi krog, kjer se bodo potegovale za srebrna in zlata priznanja.
 

Sergeja Sluga, koordinatorica za raziskovalno dejavnost