Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Izmenjava FINSKA
Objavljeno: 15.05.2014
Objavil: jakaer

V nedeljo zjutraj se je iz Finske vrnila skupina dijakov in dijakinj, ki  v okviru izmenjave s finsko šolo Pohjois-Haagan yhteiskoulu iz Helsinkov, tam preživela čas od srede, 14. maja 2014, do sobote, 17. maja 2014. S Finsko šolo sodelujemo tri leta, in v tem času so Finci postali že stalni gostje na Dnevih šentviške košarke, ki tradicionalno poteka v decembru. Tokrat smo jih mi obiskali prvič.

Prvi dan smo z letom iz Benetk preko Frankfurta prišli do Helsinkov, kjer smo imeli ogled in predstavitev šole. Nato so dijaki odšli s svojimi gostitelji domov, kjer so tudi prebivali v času obiska.

V četrtek smo najprej imeli z gostitelji dve prijateljski tekmi v košarki. Fantje so zmagali z rezultatom 88:83, dekleta pa s 55:52. Po kosilu na šoli so dijaki sodelovali tudi pri pouku angleščine in matematike, popoldan pa so se s svojimi gostitelji pomerili še v bovlingu.

V petek smo odigrali še dve košarkarski tekmi, kjer so dekleta ponovno zmagala s 52:48, fante pa v sami končnici izgubili za točko z rezultatom 78:79. Popoldan so si dijaki in dijakinje privoščili nekaj sprostitve v zabaviščnem parku in imeli nočni ogled mesta.

Zadnji dan našega obiska smo si ogledali Športni center Kisakallio, kjer se na svoje nastope pripravljajo finski državni reprezentanti v košarki, hokeju, nogometu, gimnastiki in drugih. Po kosilu v centru smo si z avtobusom ogledali še mesto Helsinki, nato pa popoldan odšli na letališče.