Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Projekt ERASMUS + Family, community and scholl: the troika of my values - obisk Belgije
Objavljeno: 03.11.2015
Objavil: Matej Grgurevič

Obisk Belgije

Tik pred jesenskimi počitnicami smo od 19. do 24.10.2015 v okviru projekta »Family, community and school: the troika of my values« gostovali na srednji šoli Athenee Royal Jules Bara na zahodu Belgije v mestu Tournai, ki leži tik ob meji s Francijo. Mesto je staro, srednjeveško, z reko, ki ga deli na dva dela in po
kateri poteka rečni promet. Šola obsega več poslopij, njihove prireditve pa se odvijajo kar v bivši kapeli, kjer smo tudi udeleženci obiska imeli zaključno prireditev.Z dijaške strani sta Belgijo obiskali Neja Froehlich, 2.f in Tina Vertačnik, 2.c, z učiteljske pa prof. Vida Šifrer in prof. Matija Pustovrh.Učitelji smo na delavnicah spoznavali etwinning, twin space ter uporabo mobilnih telefonov in tablic pri pouku. Dijaki so medtem spoznavali vrstnike iz šestih partnerskih šol iz Turčije, Grčije, Romunije, Portugalske, Avstrije in seveda Belgije, njihovo šolo ter mesto z mogočno srednjeveško katedralo.


Gostitelji so nam pokazali tudi manjše mesto Bruges, belgijsko prestolnico čokoladnih bonbonov, čipk in piva ter seveda prestolnico Belgije Bruselj.

V Bruslju smo si ogledali univerzo, glavni trg Grand Place in se najedli vafljev, ki so (poleg pomfrija) vseprisotna belgijska kulinarična posebnost.


 

Tako smo še imeli dovolj moči za ogled evropskih inštitucij, kjer nas je sprejel belgijski zunanji minister in se z nami zadržal v polurnem pogovoru.Pred odhodom domov smo se posvetili še pripravam na prihodnji obisk ekonomske srednje šole v mestu Sibiu v osrednji Romuniji konec januarja 2016. V marcu 2016 bodo delegacije partnerskih šol obiskale našo šolo, projekt pa bomo zaključili z obiskom šole v Coimbri na Portugalskem v maju prihodnje leto.