Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Rezultati 50. srečanja mladih raziskovalcev Slovenije
Objavljeno: 19.05.2016
Objavil: Matej Grgurevič

Na Gimnaziji Murska Sobota ter Srednji poklicni in tehniški šoli je v ponedeljek, 16.5.2016, potekalo 50. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo (ZOTKS). Na finale državnega srečanje se je uvrstilo 227 najboljših raziskovalnih nalog s kar dvajsetih naravoslovnih in družboslovnih področij, ki jih je izdelalo 391 osnovnošolcev in srednješolcev ob pomoči 318 mentorjev. Ti so na srečanju javno predstavili izsledke in spoznanja svojih nalog ter svoje teze pred strokovno komisijo tudi zagovarjali, s čimer so se potegovali za zlato oziroma srebrno priznanje.

V drugem krogu državnega srečanja je sodelovala tudi naša šola na področju astronomije in fizike. Dijaka Oskar Mlakar in Nejc Kotnik, 3. E, sta z nalogo »Slika neba v radijskem spektru vodikove črte« (mentor Andrej Lajovic, somentor Klemen Blokar) osvojila zlato priznanje. Ker so na področju astronomije in fizike podelili dve zlati priznanji, to pomeni, da se je njuna naloga uvrstila med prvi dve najboljši v Sloveniji!

V prvi krog državnega tekmovanja so se uvrstili najboljši na mestnih in regijskih srečanjih. Bronasto priznanje na državnem srečanju so osvojile naslednje naše dijakinje:

- Lana Radon, 2. A, na področju ekonomije je zmagala z nalogo »Pravična trgovina«,  (mentorica Mojca Logonder),

- Eva Bergant, 4. A, na področju psihologije »Izražanje emocij z barvami«,  (mentorica Mojca Logonder) in

- Nina Grajzar, 3. E. na področju zgodovine »Prehranjevalne navade Rimljanov«, (mentorica Vida Šifrer).

 

Vsem udeležencem državnega srečanja iskrene čestitke!


Sergeja Sluga, koordinatorica za raziskovalno dejavnost