Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Nagradni natečaj ob dnevu človekovih pravic
Objavljeno: 08.11.2007
Objavil: miki

Društvo za Združene narode za Slovenijo vabi srednješolce k natečaju ob praznovanju mednarodnega dneva človekovih pravic.

10. decembra se spominjamo sprejetja Splošne deklaracije o človekovih pravicah v Organizaciji Združenih narodov leta 1948. Ta zgodovinski dokument je na globalni ravni prvič razglasil, da so vsi ljudje rojeni svobodni in imajo enako dostojanstvo in enake pravice in da so do svojih pravic in svoboščin upravičeni ne glede na rasno pripadnost, barvo kože, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, narodno ali socialno pripadnost, premoženje, rojstvo ali kakršnokoli drugo okoliščino. S tradicionalno vsakoletno proslavo ob dnevu človekovih pravic poskušamo tudi na Društvu za Združene narode opozarjati na pomen varovanja in spoštovanja te temeljne vrednote.

Letos ob tej priložnosti objavljamo nagradni natečaj, v okviru katerega želimo tudi srednješolce spodbuditi k izražanju vtisov in razmišljanj o tematiki človekovih pravic, in sicer skozi fotografijo.

1. Fotografski natečaj
Na njem lahko sodelujejo dijaki od 1. do 4. letnika. Izbira motiva oz. naslova, kot tudi (fotografske) tehnike fotografije v okviru teme človekovih pravic je prepuščena svobodni izbiri avtorja/avtorice. Avtor/avtorica naj do predpisanega roka na spodnji naslov pošlje: - Največ tri (3) izdelane fotografije velikosti 20x30cm; v primeru manjšega formata je potrebno fotografijo nalepiti na ustrezno podlago velikosti 20x30cm in maksimalne debeline 1mm. - Fotografijo v elektronski obliki, zapis .JPEG ter z najvišjo stopnjo kompresije (max. quality). Rok za oddajo del je 20. november 2007. Svoja dela, s pripisom: »Za natečaj ob dnevu človekovih pravic«, naj sodelujoči pošljejo na naslov: Društvo za Združene narode Cankarjeva 1/II 1000 Ljubljana Vsakemu delu naj bo priložena izpolnjena prijavnica, ki jo mora podpisati eden od staršev oziroma skrbnikov avtorja/avtorice (v kolikor ni polnoleten/a). Med fotografijami nagradnega natečaja, ki bodo prispele pravočasno, bo glede na izvirnost, povezanost z razpisano tematiko in sporočilnost izbrana najboljša. Nagrajenec/ka bo na proslavi Društva za Združene narode, ki bo 10. decembra 2007, prejel/a praktično nagrado, izbrano delo pa bo na ogled tako v prostorih društva kot tudi na naši spletni strani.

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na Društvo za Združene narode za Slovenijo: tel. 01/25 10 708.

Veselimo se vašega sodelovanja.

Društvo za Združene narode za Slovenijo