Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Nagradni natečaj za kratke filme za mlade med 15. in 18. letom
Objavljeno: 05.03.2012
Objavil: Matej Grgurevič

NAGRADNI NATEČAJ ZA KRATKE FILME NA TEMO MIRU ZA MLADE MED 15. IN 18. LETOM

Društvo za Združene narode za Slovenijo vabi vse mlade med 15. in 18. letom k sodelovanju na natečaju za kratek film na temo miru. Si kreativen? Te zanima dogajanje doma in po svetu? Bi želel svoje ideje uloviti in predstaviti v kratkem filmu? Potem je to enkratna priložnost zate!

Mir ne pomeni samo odsotnost vojne in oboroženih konfliktov, ampak tudi blaginjo državljanov in prijateljske odnose med državami. Generalna skupščina Združenih narodov je 21. september razglasila za mednarodni dan miru, ki je globalen poziv za prekinitev napetosti in ustavitev nasilja. Namen natečaja, ki ga organizira naše društvo, je spodbuditi mlade k razmisleku o miru. Zanima nas, kaj vam mir osebno pomeni, kakšno je vaše dojemanje miru in kako bi lahko vsi skupaj prispevali k prizadevanjem za svetovni mir. Želimo torej kreativne prispevke, ki bodo odražali vaše dojemanje sveta okoli nas in prizadevanj za mir.

Trije najboljši kratki filmi bodo prejeli denarne nagrade; in sicer: prvonagrajen film bo prejel 100 evrov, drugonagrajen 60 evrov in tretjenagrajen 40 evrov. Komisija bo izbrala še do deset dodatnih kratkih filmov, ki bodo objavljeni na spletnih straneh društva. Podelitev nagrad bo potekala na sedežu Društva za Združene narode za Slovenijo v Ljubljani.

Razpisni pogoji:

-         Avtorji morajo biti stari med 15 in 18 let. Kratek film je lahko delo do treh oseb; če je avtorjev nagrajenega filma več, se nagrada razdeli.

-         Kratki filmi so lahko dolgi 2–5 minut.

-         S poslanim prispevkom avtorji soglašajo z objavo na spletnih straneh društva in predvajanjem kratkih filmov na društvenih dogodkih.

Kratke filme sprejemamo skupaj z izpolnjeno prijavnico do 31. marca 2012 na e-mail naslov info@unaslovenia.org s pripisom »Natečaj za kratke filme«.


Društvo za Združene narode za Slovenijo
United Nations Association of Slovenia
Cankarjeva 1/II
SI-1000 Ljubljana
Tel./fax: +386 1 251 07 08
http://www.unaslovenia.org/
http://www.milenijski-cilji.si/
http://www.mirovne-operacije.si/

Prijavnico si oglejte tukaj.

Sliko o natečaju si oglejte tukaj.