Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Nagovor ravnatelja
 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci naše domače strani,

ob naključnem, morda pa namernem sprehodu po internetnih straneh ste prispeli na domačo stran Gimnazije Šentvid. Začetek šolskega leta je verjetno čas, ko iščete informacije o šoli in sveže novice. Upam, da boste našli tisto, kar iščete. Če ne boste uspeli, nam to sporočite, da popravimo pomanjkljivost.

Na teh straneh se predstavlja gimnazija s 70-letno tradicijo (ustanovljena je bila 1. 9. 1945 in v lanskem šolskem letu smo praznovali visok jubilej), ki pa je v marsičem drugačna od drugih, a se jasno zaveda pomena znanja in uporabe le-tega v današnjem življenju in delu. A vendar je to gimnazija ljudi in njihovih odnosov, šola skupnih prizadevanj in sodelovanja. Naši dijaki ne nabirajo le šolskih znanj, ampak življenjske izkušnje in vrednote. Šport in zdravo življenje, umetnost in raziskovanje so aktivnosti vsakega gimnazijca, odgovornost in poštenost pa ključni vrednoti. Hkrati pa se moramo zavedati vpetosti Slovenije v svet. A ne gre le za to, da mi spoznavamo tujino. Evropo in svet smo uspeli pripeljati v Šentvid, Ljubljano in Slovenijo.

Sodobna tehnologija res omogoča ogled množice podatkov kar z domačega računalnika, vendar ne smemo in ne želimo zapostaviti žive besede in neposrednega stika. Zato ste lepo vabljeni, da povprašate sorodnike in znance, ki že poznajo šolo, ali pa nas obiščete in se seznanite z dijaki in profesorji.

Dijakinjam in dijakom želim uspešno šolsko leto 2016/17, staršem in profesorjem pa čim manj skrbi.


mag. Jaka Erker