Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Strokovni aktiv profesorjev drugega tujega jezika
  1. Nemški jezik
  2. Francoski jezik
  3. Španski jezik


Aktiv profesorjev drugega tujega jezika: Klavdija Mele (španščina), Tina Bertoncelj (francoščina, španščina), Matija Pustovrh (nemščina), Tina Terzić (vodja aktiva, nemščina), Jana Mlakar (ni na sliki, nemščina).


Izmenjava Slovenija-Francija


Ekskurzije: München (2014/15), Berlin in Potsdam (2015/16), Barcelona in Valencija (2015/16), Provansa (2016/17).
»Več jezikov znaš, več veljaš,« pravi star pregovor. V času, ko so najdaljše razdalje kratke in ko je mobilnost ljudi in kapitala vedno večja, to še kako drži. Znanje vsaj dveh tujih jezikov postaja nuja.

Učenje jezikov je nekaj, kar lahko počne vsakdo in to celo življenje. Človek ni nikoli  prestar ali premlad za učenje jezikov.  Z znanjem tujih jezikov rušimo komunikacijske ovire in omogočamo razumevanje med pripadniki različnih kultur.

Tako pri učenju razvijamo vse jezikovne zmožnosti, hkrati pa je učenje jezika približevanje njegovi kulturi. Pri pouku se jeziku in kulturi lahko približamo s spoznavanjem običajev in navad, z gledanjem filmov, s poslušanjem glasbe, z branjem knjig, revij in časopisov, brskanjem po internetnih straneh, različnimi klepetalnicami … In seveda z učenjem. Obvladovanje kateregakoli jezika od posameznika zahteva veliko entuziazma in napora.

Drugi tuji jezik poučujemo vsa štiri leta v obsegu tri ure tedensko. Če si dijaki izberejo tuji jezik kot predmet na maturi, so jim v četrtem letniku omogočene dodatne ure jezika, ki so namenjene poglabljanju in utrjevanju posameznih vsebin. Dijaki lahko izberejo drugi tuji jezik tudi namesto angleščine na maturi.

Verjamemo, da našo ljubezen in predanost do jezika, prenašamo tudi na naše dijake.

V počastitev 70-letnice Gimnazije Šentvid smo v okviru jesenskih ekskurzij v oktobru 2015 razpisali nagradni fotografski natečaj. V tednu po jesenskih počitnicah je žirija v sestavi g. ravnatelja mag. Jake Erkerja ter profesoric Klavdije Mele in Tine Terzić izbrala najboljši fotografiji z jesenskih ekskurzij, ki sta potekali v Berlin in Potsdam ter Barcelono in Valencijo. Nagradi sta prejela Domen Grgurič, 3. a, za fotografijo, ki jo je posnel v nemškem parlamentu v Berlinu,


ter Žiga Maček, 2. e, za fotografijo, posneto na ulicah Barcelone.


Fotografiji sta bili razstavljeni tudi na razstavi fotografij "Šentvidčani potujemo po svetu" decembra v Cankarjevem domu ob slavnostni akademiji ob 70-letnici šole.