Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
IZMENJAVA - EXCHANGE 2013/14

IZMENJAVA – EXCHANGE 2013/14


Izmenjava dijakov in učiteljev Udens Collega, Uden, Nizozemska in Gimnazije Šentvid, Ljubljana, se je začela v šolskem letu 2008/09 in postala trajna vrednota. V zadnjih dveh šolskih letih smo jo na pobudo naših partnerjev razširili s projektnim delom in neformalnim učenjem, tako da se letos lahko pohvalimo z nekaj zelo uspelimi nalogami, ki so jih pripravili dijaki – partnerji. Le o pravljicah na Nizozemskem in v Sloveniji so poizvedovale štiri dijakinje obeh šol.
Zadnji teden septembra smo bili mi gostje na Nizozemskem. Prvič so dijaki dobili zelo natančna navodila za delo, ki jih je pripravil Frank van Doremalen. Tako so poiskali skupno temo za raziskovanje, si postavili raziskovalna vprašanja, poiskali odgovore nanje tudi na izbranih ekskurzijah in zastavili blog. Marjet Stamsnijder je dijake uvedla v poglobljeno spoznavanje umetnosti Hieronimusa Boscha in gotske katedrale v s’Hertogenboschu.  Seveda pa nismo mogli mimo obvezne ekskurzije v Amsterdam, Rijksmuseum, obogatene s potepanjem po mestu ozkih hiš, kanalov, koles, ladij….
Nizozemski dijaki so obisk vrnili zadnji teden marca. Prišli so v petek, 21. marca,  tako da smo druženje začeli z ekskurzijo v Celje, v Muzej novejše zgodovine s Starim piskrom, prikazom življenja v prejšnjem stoletju in Hermanovim brlogom pravljic in igrač, v katerem so dijaki sedli na male stolčke in se lotili otroških pobarvank…Po družinskem dnevu so morali nadaljevati z delom, ogledali pa smo si tudi ljubljanske znamenitosti, ki so jih slovenski dijaki vnaprej pripravili svojim gostiteljem. V četrtek, 27. marca, so dijaki v veliki predavalnici predstavili vse, kar so raziskali in se se naučili o svoji izbrani temi. Nagrajeni so bili s certifikatom mednarodne veljave.

The exchange of teachers and students from Udens College and Gimnazija Šentvid started in the school year 2008/09 and has become our common value since then. In the last two school years it became more fruitful because it was upgraded with the project work as a part of lifelong learning activities and strategies. Therefore our partner teacher Frank van Doremalen introduced the research strategies to both students at the end of September last year when we arrived to Uden. The usual but never boring excursions to Amsterdam, Rijksmuseum, and s’Hertogenbosch followed, and our partner art teacher Marjet Stamsnijder made wonderful presentations about Hieronimus Bosch and gothic cathedral in s’Hertogenbosch.
At the end of March Dutch teachers Claudia Koeter, Frank van Doremalen and students joined their partners in Slovenia to see the highlights of its landscape and to explore life with their mates. The projects had to be finished by searching for data, visiting the museums, interviewing the experts…The blogs were presented on 27th March, and the students were rewarded by internationally valuable certificates.
We are already looking forward to the next year exchange.

Manica Perdan Ocepek

Agriculture_Anze_Bart_March_2014
Cycling
Fairy tales Maja Karmen Fenna Aditi
Football in Slovenia and the Netherlands
FORESTS IN SLOVENIA AND NETHERLANDS
Music related youthculture in Slovenia and The Netherlands
Positive and negative aspects of using modern technology
SPORTS BY GREGOR AND GUUS
Traditional celebrations
WORLD WAR 2
Youth culture in Ljubljana and Uden

ARHITECT Jože Plečnik
Emona
Geo_slovenija_predstavitev
GIMNAZIJA ŠENTVID
Mladi v Sloveniji
SLOVENIAN TRADICIONAL DISHES AND PRODUCTES
Vrednote - izmenjava

Nekaj utrinkov z izmenjave: