Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
29. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Zaupajmo v lastno ustvarjalnost«

RAZGLASITEV REZULTATOV MESTNEGA SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV


V četrtek, 5. 5. 2016, sta mestna občina Ljubljana in OŠ Riharda Jakopiča organizirali zaključno prireditev in podelitev nagrad sodelujočim srednjim šolam na 29. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev "ZAUPAJMO V LASTNO USTVARJALNOST".

Na prireditvi, ki je potekala v dvorani Zavoda Sv. Stanislava v Šentvidu,  smo se zbrali mladi raziskovalci, mentorji, koordinatorji in recenzenti. Priznanja najboljšim je podelil ljubljanski župan Zoran Janković.

Na 29. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev so naši raziskovalci ponovno dosegli zavidljive rezultate. Gimnazija Šentvid je ponovno ena izmed petih nagrajenih šol za raziskovalno dejavnost, saj smo na srečanju sodelovali kar z osmimi raziskovalnimi nalogami.

Najprej so podelili nagrade za plakate, kjer sta se med najboljše uvrstili Eva Bergant, 4. A, in Žana Tomašič, 4. F.

Na področju astronomije sta zmagala Oskar Mlakar in Nejc Kotnik, 3. E, z nalogo »Slika neba v radijskem spektru vodikove črte«, (mentor Andrej Lajovic, somentor Klemen Blokar). Uvrstila sta se tudi v drugi krog državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, kjer se bosta potegovala za zlato oz. srebrno priznanje. Osvojila sta tudi tridnevni izlet v Italijo, ki ga financira Mestna občina Ljubljana.

Na področju ekonomije je zmagala Lana Radon, 2. A, z nalogo »Pravična trgovina«,  (mentorica Mojca Logonder). Tudi Lana potuje na nagradni izlet v Italijo. Njena naloga se je uvrstila v 1. krog državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, kjer je osvojila bronasto priznanje.

Eva Bergant, 4. A, se je z nalogo na področju psihologije »Izražanje emocij z barvami«,  (mentorica Mojca Logonder), uvrstila v 1. krog državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, kjer je osvojila bronasto priznanje. Na mestnem srečanju je nagrajena tudi z izletom v Italijo.

Nagradni izlet v Italijo je prejela tudi Nina Grajzar, 3. E. Z nalogo na področju zgodovine »Prehranjevalne navade Rimljanov«, (mentorica Vida Šifrer) se je uvrstila tudi v 1. krog državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, kjer je osvojila bronasto priznanje.

Na srečanju so sodelovali še Neja Fröhlich, 2. F, Martin Koza, 3. F, Emma Petrič, 3. A, Rok Rous, 3. F, Gregor Ševerkar, 3. A in Jaka Klemen, 2. F.

Vsem sodelujočim iskrene čestitke za lepe rezultate! Ponosni smo na vas!

 

Sergeja Sluga, koordinatorica za raziskovalno dejavnost