Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Dijaki Gimnazije Šentvid so ponovno osvojili naslov državnih prvakov v ekipni atletiki
V sredo, 14. oktobra 2009 je v Slovenski Bistrici potekalo finalno tekmovanje v ekipni atletiki.

Po odličnem dosežku (10.123 točk), ki so ga dijaki dosegli 25. septembra 2009 na kvalifikacijah na mestnem prvenstvu smo želeli tudi na finalnem tekmovanju pokazati, da smo najboljši tudi takrat ko gre zares.

Tekmovanje se je pričelo z najkrajšo tekaško preizkušnjo, tekom na 100 metrov, v kateri pa je našo ekipo doletela nesrečna poškodba Tina Vendramina Rudeža. Tin je tekel odlično vse do trenutka, ko mu je počila stegenska mišica in je zadnjih dvajset metrov, po eni nogi priskakal do cilja. Tako je s požrtvovalnim dejanjem ekipi priboril nujno potrebne točke, da smo sploh še lahko upali na skupni uspeh. Da so potem fantje dali vse od sebe, pa verjetno ni potrebno zgubljati besed. Fantje so ponovno dokazali da smo najboljša ekipa in zasluženo smo si priborili naslov najboljših atletov v Sloveniji.

Ekipo državnih prvakov so tvorili:
  • Sebastian Pirnat in Tin Vendramin Rudež sta tekla na 100 metrov,
  • Mitja Lindič in Matej Lindič sta tekla na 400 metrov,
  • Žiga Kašpar in Žan Kranjec sta tekla na 1000 metrov,
  • Jan Dovč in Lovrenc Valič sta tekla na 2000 metrov,
  • Gašper hajdu in Luka Zidar sta skakala v višino,
  • Tilen Košir in Tomaž Bokan sta skakala v daljino,
  • Jernej Plavec in Matic Kovač sta suvala kroglo,Luka Končina, Svarun Stergar, Sergij Potočnik in Nejc Fink so bili rezervni tekmovalci.

Ne smemo pozabiti, da so tudi dijakinje dosegle uspeh. Zavedati se moramo, da je velik dosežek že uvrstitev med najboljših dvanajst ekip, ki imajo možnost nastopiti na finalnem tekmovanju, saj se je za uvrstitev v finale potegovalo kar sedemdeset ekip. Dijakinje so imele na tekmovanju nekaj smole, saj pri skoku v višino ena od tekmovalk ni preskočila začetne višine in ni osvojila potrebnih minimalnih točk, ki jih vsaka ekipa potrebuje za višje uvrstitve.

Dijakinje so na koncu osvojile dvanajsto mesto.

Za atletsko ekipo dijakinj so nastopile:
Laura Strajnar, Joni Tomičič Prezelj, Urša Belaj, Doris Kličič, Urša Jakelj, Eva Trpin, Brina Mljač, Ana Stošič, Anja Gvozdanovič, Polona Dobrovoljc, Ana Petrovčič , Urša Sivec in Maša Žnidaršič.


 

Kliknite na sliko za povecavo in njen opis