Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Atletska državna prvenstva v dvorani za leto 2011

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA KATEGORIJO U20

Ljubljana, 12. februar 2011

Državna prvakinja v teku na 60 m z ovirami je z novim osebnim rekordom (8,64s) postala Joni Tomičič Prezelj. Na članskem državnem prvenstvu v Celju (19.2.2011) je Joni z novim osebnim rekordom (8,57) osvojila tretje mesto.


Sebastijan Pirnat je z novim osebnim rekordom (14,28 m) postal državni prvak v troskoku. 60 metrov je pretekel v času 7,09, s čimer je osvojil drugo mesto. Sebastijan je sicer osebni rekord v teku na 60 m dosegel pred štirinajstimi dnevi v Bratislavi, kjer je tekel 7,02 s. 


Gašper Hajdu je postal državni prvak v mnogoboju v kategoriji U20, v teku na 60 m z ovirami pa je osvojil tretje mesto. Nastopil je tudi na državnem članskem prvenstvu v Celju (19.2.2011), kjer je osvojil v skoku v višino četrto mesto, v teku na 60 m z ovirami pa je bil peti.


Tretje mesto je v skoku v daljino z novim osebnim rekordom (505 cm) osvojila Nina Jež.Na državnem prvenstvu za kategorijo U20, 12. februarja 2011, so nastopili:
Sebastijan Pirnat, Gašper Dežman, Žiga Bizjak, Matej Lindič, Gašper Hajdu, Urban Frank Kukec, Klemen Frece, Joni Tomičič Prezelj, Laura Strajnar, Nina Jež, Ana Petrovčič in Urša Sivec.

Na članskem državnem prvenstvu v Celju, 19.2.2011 so nastopili:
Brina Mljač - 6. mesto v teku na 60 m z ovirami, Eva Judež - 8. mesto v troskoku. Odlične dosežke so na državnem prvenstvu dosegli tudi bivši dijakinji: Sara Strajnar, ki je bila druga v teku na 60 m in je z novim osebnim rekordom 6,39 sekunde izpolnila zahtevano normo za nastpop na Evropskem dvoranskem prvenstvu v Parizu. Špela Kern je osvojila tretje mesto v skoku s palico (360 cm). Bivši dijak Luka Zidar je osvojil drugo mesto v skoku v višino (200 cm).


DRŽAVNO PRVENSTVO V KROŽNIH TEKIH 

Ker v Sloveniji nimamo pokrite atletske dvorane, je bilo državno prvenstvo v krožnih tekih izvedeno v Avstriji. Na tekmovanju, ki je bilo 3. februarja 2011 je uspešno nastopilo 13. dijakov in dijakinj iz naše gimnazije: Eva Trpin, Urša Jakelj, Nina Jež, Zala Avguštin, Brina Mljač, Luka Končina, Žiga Bizjak, Matevž Ogrinc, Lovrenc Valič, Jan Petrač, Žiga Kašpar, Jan Dovč in Jure Gaber.

Državni prvak v mladinski kategoriji v teku na 1500 m je postal Jan Petrač.
Državni prvak v mladinski kategoriji v teku na 3000 m je postal Jan Dovč.
Drugo mesto v mladinski kategoriji na 1500 m je osvojil Žiga Kašpar.
Tretje mesto v članski kategoriji v teku na 800 m je osvojila Eva Trpin.

Lepe dosežka sta dosegla tudi Luka Končina, ki je bil četrti v mladinski kategoriji v teku na 400 m in Lovrenc Valič s petim mestom v teku na 800 m.DRŽAVNO PRVENSTVO ZA KATEGORIJO U18

V Ljubljani je bilo 5. februarja državno prvenstvo za kategorijo U18. Na tekmovanju je nastopilo osem naših dijakov in dijakinj: Žiga Bizjak, Klemen Frece, Luka Končina, Gašper Dežman, Urban Frank Kukec, Nik Praznik, Nina Jež in Urša Sivec. 

Drugo mesto je v troskoku osvojil Klemen Frece.

Tretje mesto je v teku na 60 m osvojil Luka Končina.