Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Tekma Šentvid : Bežigrad

 

FANTJE: VEČ ZBRANOSTI IN SREČE NA STRANI BEŽIGRAJČANOV

Derbi superlige je ŠKL upravičil svoj naziv ne glede na dejstvo, da nobena od ekip ni nastopala v popopolni zasedbi. Pred dodobra napolnjenimi tribunami dvorane Gimnazije Šentvid so morali naši dijaki priznati premoč izkušenim bežigrajčanom z rezultatom 67:68. Večji del tekme je kazalo dobro, potem so se v domačih vrstah pričele težave z osebnimi napakami, kar so gostje uspešno izkoriščali in na kocu tudi kronali. Tekma je bila prestižnega pomena, saj sta se obe ekipi že pred tem uvrstili v osmino finala ŠKL.

Vsekakor bi si naši fantje želeli sladko maščevati bežigrajčanom v finalu tekmovanja, vendar se ekipi lahko srečata že v polfinalu, ki tako enim kot drugim ne bi smel biti prevelik zalogaj. Šentvidčane velja pohvaliti za borbenost, v prihodnjih tekmah pa jim želimo bolj mirno roko v zaključkih tekem. Najboljša strelca za Gimnazijo Šentvid sta bila kapetan Dejan Milašinovič in Dino Murič s 23 točkami. Za goste je bil najuspešnejši Siniša Bilič, 21 točk.

Izjemno dobro pa so nastopile dijakinje Gimnazije Šentvid, saj so svoje tekmice iz Gimnazije Bežigrad premagale kar z 59:28. Bežigrajčanke so bile enakovreden nasprotnik le v prvem delu tekme, nato pa so Šentvidčanke prestavile v višjo prestavo in ušle tekmicam. Upravičeno lahko torej štejemo dekliško ekipo Gimnazije Šentvid za eno od favoritk v tekmovanju ŠKL.

                                                                                         Nejc VišnikarDEKLETA: GIMNAZIJA ŠENTVID : GIMNAZIJA BEŽIGRAD 59:28

(17:13, 17:2, 7:7, 18:6) GIMŠ: Štebe 14, Rupnik 2, Živanovič 5, Gospodarič 3, Lipovšek, Žakelj 2, Zalar 21, Zgonc 2, Kotnik 8, Rakovec 2.

Prestižni dvoboj so gladko dobile naše gimnazijke. V začetku so dekleta imela nekoliko treme pred številnim občinstvom, kasneje pa so z agresivno obrambo in podvajanjem povsem nadigrale vrstnice iz Bežigrada. V teh momentih je ključno vlogo odigrala Lucija Štebe, v zadnji četrtini pa se je razigrala še Polona Zalar. Pri Bežigrajčankah je najbolje odigrala naša bivša dijakinja Nina Zobavnik. Šentvidčanke so redni del končale na prvem mestu v skupini, sedaj pa čakajo na žreb in na nasprotnika v polfinalu.

                                                                                        Jaka Fetih


 

Kliknite na sliko za povecavo in njen opis