Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Rezultati 1. kroga Srečanja mladih raziskovalcev
Objavljeno: 08.05.2013
Objavil: Matej Grgurevič

REZULTATI 1. KROGA 47. DRŽAVNEGA SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE 2013


Na 47. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2013 se je prijavilo 473 raziskovalnih nalog na dvajsetih različnih področjih.

Srečanje poteka po dvokrožnem sistemu. V 1. krogu člani strokovnih komisij naloge pregledajo ter ocenijo in izberejo do 6 osnovnošolskih in 6 srednješolskih nalog, ki se predstavijo na zaključni prireditvi.

Naša šola na Srečanju sodeluje z osmimi raziskovalnimi nalogami. V drugi krog, in s tem v tekmovanje za srebrno in zlato priznanje, so se uvrstile tri naloge.

Pina Osovnikar, Anka Uršič in Nika Kalan, 2. b, bodo z nalogo »Dnevnik treh generacij« tekmovale na področju etnologije (mentorica prof. Šifrar), Mario Kök, 3. a, z nalogo «Proučevanje alevronskega sloja v semenih različnih vrst pšenice« na področju biologije (mentorica prof. Brvar) ter Matej Rabzelj in Lenart Lesar, 3. f, z nalogo «Opazovanje Sončeve površinske aktivnosti« na področju astronomije (mentorja prof. Mitrovič in Klemen Blokar).

Naloge, ki se niso uvrstile v drugi krog, so nagrajene z bronastim priznanjem. To so:

Ana Skalar, 3. a,
: Didaktične igrače (zgodovina), mentorica prof. Šifrar;
     
Pia Gorišek in Špela Suhoveršnik, 3. e,: Mohorjeva družba (slovenščina), mentorica prof. Butina;
     
Lenart Kirbiš, 3. f,: Vpliv potrošništva in popularne kulture v delu Andyja Warhola (umetnostna zgodovina), mentorica prof. Sotlar,
     
Julija Šnofl, 3. a,: Stik slepe in slabovidne mladine z naravo preko terapevtskega psa (biologija), mentorica ga. Medvešek,
     
Anže Štirn in Tilen Uršič, 2. f,: Merjenje izkoristka gorivne celice  (fizika), mentor prof. Mitrovič.
     
Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo, uvrščenim v drugi krog pa želimo uspešno nadaljnje tekmovanje!