Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Postali smo srednješolski svetovni prvaki v košarki 3 na 3
Objavljeno: 17.06.2016
Objavil: Matej Grgurevič

V estonskem Talinu se je v nedeljo, 19. junija 2016, zaključilo drugo prvenstvo mednarodne zveze za šolski šport v košarki 3 na 3. Šolska ekipa dijakov Gimnazije Šentvid je v zadnji tekmi prvenstva premagala ekipo iz Anglije in postala svetovni srednješolski prvak!

Šolsko ekipo so sestavljali Elvis Kerić, Nejc Zdešar, Jan Strmčnik in Matevž Mlakar. Trenerja ekipe sta bila Nejc Višnikar in Slavko Vujin, vodja pa mag. Jaka Fetih.Fante so na turnirju nastopili zares suvereno, saj so zmagali prav na vseh devetih tekmah in z izjemo ene v predtekmovanju, vse zaključili predčasno z 21. doseženo točko.

V predtekmovanju so premagali Francijo, Slovaško, Portugalsko, Iran, Estonijo in Belgijo (flamski del), v četrtfinalu aktualne svetovne prvake Kitajce, v polfinalu, po najlepši tekmi prvenstva, pa še svetovne podprvake Iran ter se nato v finalu pomerili z Angleži.

Na tekmovanju so bile tudi bežigrajske dijakinje, ki so branile 4. mesto s prvenstva pred dvema letoma.  Dekleta so v predtekmovanju premagale Belgijo in Gruzijo, medtem ko so izgubile proti kasnejšim finalistkam Estonkam. Imele so tudi nekaj smole, saj so bile Bolgarke in Portugalke od njih boljše po podaljšku. V individualnih tekmovanjih je Pija Smrekar osvojila 2. mesto v spretnostnem poligonu.

Skupaj smo tako na najlepši možen način predstavili Slovenijo tudi na srednješolskem nivoju košarke 3 na 3 in nadaljevali odlično medsebojno sodelovanje obeh šol na športnem področju.

Rezultati fantov:  

Predtekmovanje: GIMŠ : Francija 21:14, GIMŠ : Slovaška 21:8, GIMŠ : Portugalska 19:4, GIMŠ : Iran 21:13, GIMŠ : Estonija 21:10, GIMŠ : Belgija (Fl) 21:4.

Četrtfinale: GIMŠ : Kitajska 21:8

Polfinale: GIMŠ : Iran 21:14

Finale: GIMŠ : Anglija 21:17

Več o tekmovanju lahko najdete na spletni strani planeta 3x3:

http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ15NFDMYGBSEST?tabView=Results

in FB-ju, kjer si je mogoče tudi ogledati finalne in polfinalne tekme:

https://www.facebook.com/ISFWSCbasket/?fref=ts


Reportaža o svetovnih prvakih je bila objavljena tudi v časopisu DELO


Jaka Fetih