Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Uspehi naših košarkaric
Objavljeno: 12.02.2010
Objavil: Matej Grgurevič

Uspehi naših košarkaric

 

Letošnje tekmovanje državnega prvenstva za srednje šole je naša gimnazija začela z zelo pomlajeno ekipo, ki jo vodi Slavko Vujin in jo sestavljajo pretežno dijakinje prvega letnika, kapetanka Eve Živanovič (3.D) in dve dijakinji drugega letnika.

V zaključnih bojih ljubljanskega prvenstva, ki je potekalo v dvorani Tivoli, so osvojile 3. mesto in se tako uvrstile v četrtfinale državnega prvenstva.

To se je odvijalo na gimnaziji Bežigrad, kjer so se z dvema izjemnima zmagama nad SŠ Josipa Jurčiča iz Ivančne Gorice (32:25) in Gimnazijo Novo mesto (55:40) presenetljivo uvrstile v polfinale državnega prvenstva.

Prejšnji teden so dekleta po uspešnih nastopih v predtekmovanju ŠKL že odigrale prvo tekmo četrtfinala, kjer so osvojile 2. mesto v skupini. Pred povratno tekmo z gimnazijo Slovenske Konjice so si priigrale 16 točk prednosti. Na drugi tekmi, kjer so dobile možnost vse igralke, so po napeti končnici slavile z dvema točkama razlike. S tem so se uvrstile med štiri najboljše ekipe v Sloveniji.

 

Čestitamo!!!