Ta spletna stran vsebuje t.i. piskotke. Vec o tem si lahko preberete na uporabniskih straneh.

Se strinjam
 
 
Arhiv novic
Naši dijaki uspešni na Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije
Objavljeno: 25.05.2012
Objavil: Matej Grgurevič

V ponedeljek, 21. maja 2012, se je na gimnaziji v Murski Soboti končalo Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.  Srečanje je potekalo v dveh krogih. Po prvem krogu so bili znani dobitniki bronastih priznanj, hkrati pa so na vsakem področju izbrali šest najboljših nalog, ki so se v drugem krogu pomerile za srebrna in zlata priznanja. Naša šola se je na srečanje uvrstila s kar šestimi raziskovalnimi nalogami in dosegla lep uspeh.

Po prvem krogu so bile štiri naše naloge nagrajene z bronastim priznanjem:

·    na področju biologije je  Žan Pirc, 3.e, izdelal nalogo »Gelska elektroforeza v mojem laboratoriju« (mentorica prof. Vlasta Brvar),
·    na področju kemije sta Anja Plaznik, 1.d in Ana Vrečar, 2.d, tekmovali z nalogo »Barviti bomboni« (mentorica prof. Vesna Pahor), ter
Mateja Bilavčić in Mela Malej, 2.b, z nalogo »Parabeni – da ali ne?« (mentorica prof. Sergeja Sluga),
·    na področju slovenščine pa so Špela Bizjan, Špela Suhoveršnik in Rudi Kraševec, 2.e,  tekmovali z nalogo »Znakovni jezik mladih« (mentorica prof. Jana Čemas).

V drugi krog sta se uvrstili dve nalogi s področja fizike in prejeli srebrno priznanje.

Nalogo »Opazovanje dinamike zemeljskega magnetnega polja z magnetometrom« sta izdelali Pia Gorišek in Špela Suhoveršnik, 2.f, (mentor prof. Goran Mitrovič), Peter Jare, 3.a, pa je avtor naloge »Raziskava energijskih razmer med delovanjem računalnika in izboljšave za učinkovitejše in tišje hlajenje« (mentor prof. Niko Kastelič).

Vsem mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo!


Sergeja Sluga, koordinatorica za raziskovalno dejavnost